calculator – senior kostendeskundige

We hebben een geweldige calculator, maar het werk blijft maar binnenstromen, dus we rollen de rode loper uit voor een senior calculator/kostendeskundige zoals jij!!

Herken jij jezelf in Brian?

Ondanks zijn jeugdige leeftijd kunnen we Brian tot de veteranen van het team van ECO+BOUW rekenen. Als wandelende encyclopedie op het gebied van ecologische en biobased bouwmaterialen is hij geknipt voor zijn rol als calculator en werkvoorbereider.
Zijn kennis, een gezonde kritische houding en fingerspitzengefühl voor onvoorziene ontwikkelingen zorgen ervoor dat Brian geen glazen bol nodig heeft om de haalbaarheid van plannen te beoordelen. Met zijn ramingen en begrotingen begeleidt hij opdrachtgevers bij belangrijke beslissingen in het bouwproces.

Ben jij ook zo, of juist helemaal anders?

Lijkt hij een beetje op jou? Of heb jij een heel ander profiel waardoor jullie elkaar juist goed aanvullen? Bijvoorbeeld omdat jij juist die opdrachtgeverskant heel leuk vindt: met opdrachtgevers overleggen wat mogelijke alternatieve oplossingen zijn.

De vacature senior calculator/kostendeskundige

De rol van de senior calculator/kostendeskundige hoeven we jou niet uit te leggen. Wat wel interessant is wellicht, is het verschil voor een calculator/kostendeskundige met biobased bouwen.

Het verschil met de traditionele bouw

Je hebt nu een beoordelingsaspect erbij: naast de kwaliteit kijk je ook welk ecologisch / circulair niveau je kunt halen binnen het budget. Bij ECO+BOUW werken we met 3 kolommen:
1e kolom is het meest ecologische product met de hoogste kwaliteit (denk aan schapenwol als isolatiemateriaal);
2e kolom is iets minder perfect, maar heeft een goed prijs/kwaliteit verhouding (denk aan houtvezel isolatie);
3e kolom is ook (redelijk) ecologisch, voor de laagste prijs (denk aan vlasvezel isolatie of cellulose).

Daaronder doen we niets. Als het ontwerp niet binnen budget ecologisch gebouwd kan worden, dan moet het gebouw kleiner worden.

De leveringsmogelijkheden en prijzen verschillen snel in de tijd, dus dat betekent dat je alles moet bijhouden om uit je hoofd grove kostenschattingen te kunnen maken bij de opdrachtgever aan tafel.

Genoeg biobased materialen voor iedereen

Een ding heeft onze calculator Brian wel al onderzocht: de beschikbaarheid van biobased bouwmaterialen. Zijn aanname was dat er in de hele wereld niet genoeg biobased materialen zouden zijn als iedereen vandaag besloot een biobased huis te bouwen, maar dat bleek volledig onjuist! Het mooie is dus dat er genoeg materialen zijn om iedereen op deze wereld in een biobased huis te laten wonen.

Ook komen er zeker wekelijks nieuwe materialen bij die we soms zelf als eerste bouwer professioneel toepassen. Hierdoor proberen we onze biobased-lat steeds hoger te leggen.

Aan de andere kant werken we ook in de traditionele bouw, dus de regels die wij ‘gewoon’ vinden, gelden niet overal. Daar moet je wel tegen kunnen.