We hebben een paar geweldige werkvoorbereiders, maar het werk blijft maar binnenstromen, dus we rollen de rode loper uit voor een senior werkvoorbereider zoals jij!!
Belangrijkste functie echt gewaardeerd
Word jij hier blij van?‘De werkvoorbereider is misschien wel de belangrijkste en moeilijkste functie van het bouwproject: jij kent het héle project uit je hoofd alsof je het voor je ziet. Als werkvoorbereider kan je zowel tot in het kleinste detail kijken, als het overzicht bewaren. Een bijzondere functie die bij veel bouwbedrijven wordt onderschat en ondergewaardeerd. Niet bij ons!’, zegt Patrick Schreven.
Van begin tot gordijn
Herken jij je hierin: Je kijkt graag al vanaf het begin van het bouwproject met een schuin oog mee. Wanneer de projectleider en calculator/kostendeskundige met de opdrachtgever om tafel zitten, word jij graag in de CC van de communicatie meegenomen. Gedurende het traject ga je het gebouw steeds gedetailleerder voor je zien. Niet alleen hoe het wordt, maar ook hoe het op een andere manier wellicht nog beter kan en hoe je het wil bouwen.
Dit is ook wat jij zo leuk vindt aan deze functie: Je draait het hele project ‘van begin tot gordijn’. En je weet óveral álles vanaf. Dat maakt het werk afwisselend en interessant aan de ene kant, maar ook prettig aan de andere kant omdat je altijd het overzicht hebt en daardoor de controle behoudt.
Een teamsport
Je bent liever verantwoordelijk voor alleen je “eigen” project dan dat je ook de problemen die door anderen zijn veroorzaakt moet oplossen zoals een projectleider doet. Daar hoef jij je gelukkig niet druk over te maken. De projectleider maakt beslissingen op basis van jouw argumenten en onderbouwingen. Je hebt de feitelijk veel projectverantwoordelijkheid. Het is natuurlijk wel een teamsport en samenspel tussen jou, de projectleider, calculator en uitvoerder. Wanneer de projectleider zo iemand als jij om zich heen heeft, kan hij/zij makkelijker op hoofdlijnen functioneren en daardoor verantwoord managen en meerdere projecten draaien.
Groot respect voor werkvoorbereiders
Daarom hebben we bij ECO+BOUW groot respect voor werkvoorbereiders. Je bent een alleskunner: van technische details uitwerken, tot onderhandelen, tot oplossingen verzinnen en dat alles op een bijzonder communicatief vaardige manier. Zo breng je het verkeer van alle zijwegen bij elkaar als in een trechter naar de snelweg zodat iedereen de juiste kant op gaat, in de juiste volgorde.
Is dit dan ook iets wat jij zou kunnen zeggen: ‘Als het niet rechtsom kan, dan maar linksom. En als dat ook niet lukt, is het soms ook wel eens: ‘We gaan het gewoon zo doen’.
Omdat je als werkvoorbereider E+B zo belangrijk bent,
zorgen we ook dat je salaris
past bij deze sleutelpositie.
De vacature senior werkvoorbereider/project engineer
Wat de werkzaamheden inhouden hoeven we jou niet te vertellen. Waar we hierbij vooral naar kijken is: welk onderdeel vind jij leuk en ben je het sterkste in?
Bijvoorbeeld een super techneut en prettig gestoorde vakidioot waardoor je moeilijke details, nieuwe bouwmethodes, spannende planningen en nieuwe producten efficiënt weet te tackelen?
Hoe succesvol je bent in deze baan wordt voor 80 à 90% bepaald door communicatie, zowel intern als extern (denk aan opdrachtgevers, leveranciers/onderaannemers, kopers etc).
Verwachtingsmanagement wordt pas een succes als er in jip-en-janneke taal gesproken wordt en zaken smart zijn, of gemaakt worden. Dit zul je waarschijnlijk wel herkennen.
Wat ook interessant is wellicht, is het verschil voor een werkvoorbereider in het biobased bouwen.
Verschil met de traditionele bouw
We denken op een andere manier. Zo werken we aan een afvalvrije bouwplaats. Onderaannemers nemen hun verpakkingsmaterialen weer zelf mee terug. We zijn scherp op afvalscheiding en werken graag netjes en graag samen, ook met onze leveranciers en onderaannemers.
We maken duidelijke afspraken en geven volledige informatie zodat we meerwerk voorkomen en de opdrachtgevers gewoon van ons op aan kunnen. ‘Gewoon’ omdat dit gewoon zou moeten zijn.
Wij maken het verschil door heel trouw te blijven aan onze biobased / circulaire kernwaarden en continu te streven naar betere en gezondere gebouwen voor echte mensen en te zorgen voor onze planeet.
Aan de andere kant werken we ook in de traditionele bouw, dus de regels die wij ‘gewoon’ vinden, gelden niet overal. Daar moet je wel tegen kunnen.